15 desember 2009

Julegaver

Jeg er nesten ferdig med julegavene! Det er ikke så veldig mange, men det er jo litt styr å finne ut hva man skal gjøre likevel. Jeg gir til familien min, noen venner og i år skal jeg gi til kjæresten min også. (Trodde dette var et kjærestefritt tema, men den gang ei...)

Egentlig så syns jeg at det er veldig koselig å kjøpe/lage gaver :) Det er noe spesielt med å finne noe som man vet den andre blir glad for å gi det bort! Men av og til kan det bli mer stress enn gøy. I år hadde jeg tenkt å begynne tidlig, men jeg gjorde vel egentlig ikke det. Var litt andre ting som opptok meg i november... ;) Men når jeg først satte meg ned og begynte å tenke så gikk det ganske fort. Jeg brukte ca 2 timer på KBS på lørdag, og ca 2 timer i byen i går - og så har jeg laget gaver i noen timer i tillegg. Men nå mangler jeg bare 2 tror jeg (håper ikke jeg har glemt noen)... Og den ene av de er nokså enkel - har bare ikke bestemt meg enda. (Den andre er desto vanskeligere - men et eller annet finner jeg vel utav.)

Poenget mitt... eller det jeg vil ha sagt da. Er at jeg syns at det er viktig at det med julegaver ikke blir noe stress! For noen familier/venner betyr det at man heller drar på tur sammen eller går ut og spiser sammen i stedet for å gi gaver. Med noen venner har jeg gjort det noen år - og det er kjempekoselig! Eller man kan gi andre opplevelser/tjenester i stedet for å prøve å finne det ene som den andre ikke har allerede... Også syns jeg det er greit at det ikke blir likt begge veier. F.eks. hadde jeg strikket votter til Ranveig og Lillian i fjor. Så de fikk det + noen andre småting i gave fra meg, også ga de restaurantbesøk til meg og hverandre. Og for meg så gjør det heller ingenting hvis jeg ikke får gave tilbake fra de vennene jeg gir gave til. Men så syns jeg det er kjekt å gi gaver også da, mens andre kanskje syns det er mest stress.

Hva syns dere? Er det kjekt å kjøpe gaver eller bare stress?


Short englisht resumé: Christmas gifts: I enjoy giving gifts, so I like thinking about what to give to whom and find things that fit other people. And I enjoy when people like the gifts they get from me! But people are different - and that's perfectly fine :) So try enjoying the Christmas gifts buying, and not stress about it. What do you think - do you enjoy buying gifts or not?

3 kommentarer:

Camilla Kristiine sa...

Eg invitere mine venner på en venners venner fest i stedenfor gaver. Også lage/kjøpe eg t familien:)Vil isje ay d ska ver stress.Også må d isje ver sånn at hvis man får en gave av nogen så må man gi tilbake...d e jo isje d d handle om!!Synes mange stresse, og handle seg blakke.D e tanken som telle...virkelig!!!

Bjørn sa...

Det er vel i utgangspunktet koselig, men stresset er vel omtrent omvendt proporsjonalt med tiden som er igjen før jul.:P Jeg har kjøpt én gave, og det er én uke igjen. ca 8% stressa.

Oddbjørg Furre sa...

Mange gode refleksjonar i dette inlegget. Eg likar i utgangspunktet å laga og kjøpa gaver, men like å vera ferdig før desember. Og då er det ikkje så kjekt, verken å laga eller kjøpa under tidspress.

Eg lagar mange gaver til dei eg veit sette pris på det, men ønske ikkje å oppdaga, at eg har brukt masse tid på noko, å så blir det ikkje brukt.

Men det blir jul i år og, sjøl om julestemninga ikkje er komt enda.