25 september 2006

Strømavbrudd kan være utrolig morsomt...

På torsdag i forrige uke var det strømavbrudd på Gløshaugen. Vi hadde akkurat begynt forelesning da strømmen gikk. Han stakkars foreleseren hadde snakket i 15-20 minutt og vi skulle ha to timer med forelesning. Ganske raskt blir foreleseren stressa. Vi kunne jo ikke se tavla.. Hmmm.. hva gjør man da? Jo - vår kjære foreleser snakker i 20-25 minutt om alt og ingenting.
Hva han hadde tenkt å snakke om disse to timene, hva planen er videre i høst, og om når det egentlig er han skal vekk. Han skal nemlig være vekke i 2 eller 3 forelesninger, så da må han få noen andre til å ta det.. men den ene gangen kunne han dra etter forelesning da. En fin liten diskusjon med seg selv. Disse 20-25 minuttene veksler det mellom at han vil vi skal følge med, og at han vil at vi skal lese for oss selv. En tur for å snakke med vaktmestrene får han også tid til. Da den første timen er ferdig finner han ut at det er mye bedre lys på rommet på andre siden av gangen og vi flytter oss dit. Men da skal vi ha pause.
Ok... litt framgang i dette her.
Problemet når vi kommer oss inn på det andre rommet er at foran tavla henger et lerret som bare kan styres elektrisk.. Hehe... smarte NTNU. Foreleser ruller opp lerretet og står eplekjekk og sier: "her står jeg og holder dette til noen finner en kreativ løsning". En stakkar som skulle hente vann blir innhanket for å hjelpe. De prøver tråden fra det andre lerretet for å prøve å feste lerretet, men det bare sklir ned igjen. Foreleser i ene enden av lerretet, en stakkar student oppå kateteret i andre enden - se det for dere...(vi var i f2 og flyttet oss til f3 for dere som er kjent på gløs). Så prøver de å legge lerretet oppå en kant som er oppe på veggen, studenten enda høyere opp på kateteret, men lerretet vil ikke ligge... Her står da en student høyt oppe på et kateter, en foreleser holder lerretet og en annen student kommer inn døra: "det er lys i resten av huset altså..."
Det tok kaka. Da hadde de holdt på i 10 minutt med å få til dette lerretet og i endel av de minuttene var det egentlig strøm, bare det at lyset inne hos oss ikke sto på!

En god latter forlenger livet!

1 kommentar:

Karl Yngve sa...

Hehe! Ja, det var ein bra dag. Kom ikkje inn på datasalane heller, sidan kortlesarane vart skrudd av og ikkje virka då dei var på att.