28 februar 2007

ADVARSEL!! Jenteinnlegg... ADVARSEL!!

Du gutt som plutselig leser dette selv om du er gutt: Du er advart!

Jeg har lurt på en ting.. og det er om menssmerter er rettferdige. Jeg tror nemlig ikke det. Det jeg mener med rettferdige er: er det sånn at alle jenter i sum har like vondt i løpet av livet? Er det sånn at når jeg har menssmerter så er det fordi jeg kommer til å ha mindre vondt enn andre jenter når jeg føder? Sånn at jeg liksom må gjennomgå jeg også. Eller er det fordi jeg kommer til å ha vonde og lange fødsler at kroppen må trenes opp til å tåle det? Og for de som nesten ikke opplever menssmerter. Hvordan er det for de? Får de enkle fødsler, eller får de verre fødsler enn oss som har menssmerter? Jeg lurer jeg.
Dette lå jeg altså å tenkte på i går kveld når jeg ventet på at ibuxen skulle begynne å virke. Det tok lang tid!!! Jeg rakk å tenke at jeg ønsket å være gutt i hvertfall en gang. Men det varer vanligvis ikke så lenge...


Jeg lurte lenge på om jeg skulle skrive dette innlegget, så fant jeg ut av at man må ta noen sjanser av og til. Mens er en naturlig ting som for de fleste jenter skjer en gang i måneden. Og alle har noen ganger/ofte/sjelden vondt i magen/ryggen/korsryggen/osv. De fleste har opplevd det en gang eller to i hvertfall. Det var bare min mening om saken.

6 kommentarer:

Mari Rostrup Skogøy sa...

Hm.. interressant, men jeg er ganske overbevist om at vi ikke får tildelt en lik sum med smerte i livet (hverken fysisk eller mentalt) Slik er det bare i denne verden, desverre. Det går nok en og annen heldig kvinne rundt som hverken har slitt med smerter med mens eller under fødel. Og det motsatte er det nok også eksempler på. Så urettferdig tror jeg nok verden er. Men det hadde jo vært litt spennede hvis en kunne foreta en slgs måling av smerte og hva vi opplever som smerte. Dette er jo som kjent en relativt subjektiv oppfatning for hver enkelt. Kanskje vi egentlig har akkurat like vondt, bare vi opplever det, eller forholder oss til smerten forskjellig... Nei, det tror jeg selvfølgelig ikke, men vi kan vel ikke stikke under en stol at noen sutrer mer enn andre. (Snakker ikke om deg, Ranveig! Følte det ble litt riski å skrive det siste etter at slikt utdypende innlegg i egen blogg,men du skjønner hva jeg mener!)Sier bare en ting: Takk for ibux!(hjelper ikke så mye under fødsel akkurat, men da kan vi vel fortsette og takke for epedural og den slags) Mari

Ranveig sa...

Kjekt med kommentar fra deg mari. Det var vel noe sånt som du skrev jeg også kom fram til etterhvert... og det med subjektiv smerte er egentlig ganske interessant. Er det like vondt/vondere/mindre vondt for deg? hmmm... man kan gå seg trill rundt i tanker om det.

Jakob, Jostein og merete sa...

Hmmm...jeg må nå si at jeg er ikke akkurat den som kommer best ut på smertefrihet...jeg har alltid vært plaga med store mensensmerter...til tider så vondt at det eneste som hjelper er at noen sitter oppå ryggen min...(så jeg føler med deg, Ranveig)og fødselen min var jo både lang og vond...og epiduralen hjelper ikke akkurat på smerter, sånn at det er sagt, den bare hjelper deg å slappe av mellom riene...Det med smerter er vanskelig, veldig vanskelig å måle fordi det er veldig individuelt. Og urettferdig! Men tror vi får større fysisk og psykisk styrke ved å måtte takle store smerter...så vi får se det positive i det...
Og så for de som ikke vet det; Ikke ta ibux når man er gravid, det kan skade fosteret i stor grad! Fikk ikke vite det før jeg var gravid og ble overraska over at man kan kjøpe ibux på matvarebutikker, der de ikke informerer noe om sånt når de selger tablettene...bare tenkte jeg kunne nevne det siden det var snakk om ibux, jeg visste det jo ikke for et par år siden...Merete

Everton-fan sa...

Menssmerter er sannsynligvis meget oppskrytt. Typisk kvinnfolk så begynne å skrike å jamre barra dei må føde.... ærlig talt; SKJÆRP DERE!! En ting skal dere representanter av det svake kjønn vite... dere skulle barre visst kor fælt me mannfolk må gjennomgå når me blir forkjøla eller får influensa. Me har ein tendens te å få det ekstremt mye meir smertefullt enn dere... DET er smerter det.

Ranveig sa...

Hehe... Du er jo morsom da Everton-fan. Opprett egen blogg og klag som bare det når du er forskjølet... Jeg klager egentlig veldig lite, så denne gange hadde jeg lyst til å klage litt skikkelig. Morsom måte du fant bloggen min på forresten. (Din kjæreste fortalte...)

solveig sa...

Eg syns det her e utroligt dårligt planlagt fra naturen si sia! Godt der finnes surrogatmødre..hehe.. (..men for en del vil jo den utveien og følas veldigt urettferdigt..!) Menssmerter e antageligt en måde å bygga opp forventningane på, sånn at en ikkje går i sjokk når det plutseligt e umuligt å snu. Ibux e forøvrig ein av mådane me har tatt tebage kontrollen øve naturen på. Litt sånn før og etter. Genialt rett og slett. Så får det heller bety menneskehetens sikre utslettelse. Eller, dream on, det kom visst aldri te å skje :) Takk, ranveig!