16 oktober 2007

Når motivasjonen svikter....

Hva gjør jeg da?? Når jeg ikke orker å jobbe med prosjektet, ikke har lyst til å gjøre GLM-øving eller kulturhistorie virker som et feigt alternativ fordi jeg egentlig burde jobbe med GLM eller prosjekt?

Noen av dere vet svaret...

Jeg skriver mld til folk: BE! Be om at jeg må få motivasjonen tilbake og komme igang igjen.
For jeg liker egentlig det jeg holder på med. Liker egentlig prosjektet mitt, og GLM og kulturhistorie... Men av og til så blir det litt masse! Masse som skal gjøres samtidig - og masse som burde vært gjort i går eller forrige uke.

Som jeg sa på cellegruppa på mandag så tror jeg noe av mangelen på motivasjon kommer av at jeg ikke vet hva jeg vil til neste år. Eller HVOR jeg skal gjøre dette jeg ikke vet hva er enda...
Kanskje virker det sprøtt på noen av dere - men mitt svar er ofte bønn! Jeg tror at Gud har en plan for livet mitt, og for å leve mest mulig i den må jeg leve nært til han. Og for å gjøre det må jeg be og lese i Bibelen som er Guds ord til oss. Å ha en bra cellegruppe hjelper meg også til å holde fokus og bli enda bedre kjent med min frelser og venn. Hvor jeg er neste år vet jeg at Gud vet. Og jeg tror at han vil gi meg noen hint, eller kanskje hele planen, etterhvert. Men akkurat nå vet jeg ikke. Og det er frustrerende. Spesielt når jeg har den GLM-øvingen som skal inn på fredag!

Jeg har jobbet med både prosjekt og kulturforståelse, (og retta noen Matte 4 øvinger - som ikke er skole, men det er jo nesten det da...) både i dag og i går. Så jeg har ikke gitt opp! Men det er veldig rart å ikke være motivert for skole. For vanligvis er jeg i hvertfall litt motivert, eller klarer å gjøre det jeg skal selv om jeg ikke er så motivert.

Det var litt fra mitt liv akkurat nå...

5 kommentarer:

Astrid sa...

Hei Ranveig!
Kjekt aa lese bloggen din!
Og spesielt kjekt aa sjaa bilder fra London!! (Har budd der et aar...:)
Haaper motivasjonen kommer!
Salme 32:8
Klem

Erlend sa...

Eg har det akkurat likt! Og kanskje mange andre åg.

At det e sista året, e jo litt motivasjon :)

Kristine sa...

Kjenner meg igjen i det ja... skulle ha begynt på en mappeoppgave som skal leveres på fredag.. *stønn*. Jeg tror jeg har byttet masteroppgave til å skrive om TCK igjen. Det gir meg ihvertfall motivasjon - og jeg er gira på å begynne på den ihvertfall. Bare en eksamen før det...

Siv-Tone Kvaløy sa...

Kjenner til det ja... Av og til er alt annet mye gøyere enn det du faktisk MÅ gjøre. Men det nytter å be. Gud har en plan, og han kan nok gi oss litt motivasjon og:-)
Be, så skal du få!!

Bjørg sa...

Kjenne meg godt igjen i det du skrive. Det e bare sånn det e i perioder.
Eg har tro på å "sykemelde" seg sjøl ovenfor seg sjøl - å bestemme seg for at de neste 2-3 dagene ska eg ikkje ha dårlig samvittighet for alt eg ikkje gjer, og bruka tid på det eg har lyst te. Med god samvittighet. Det å bare legga alt annet til side og drite i å tenke på ka ein budre, e i alle fall den beste "medisinen" for meg i sånne tilfeller. Då e det lettare å begynna på an igjen etterpå.