20 august 2008

Luna Moth Sjal

I sommer lånte jeg huset og bilen til Kristine og Bjørnar mens de var på ferie. Da benyttet jeg sjansen og dro til Sandnes Garn sitt fabrikkutsalg en formiddag. Der hadde de salg på Mini Alpakka garnet sitt (25,- istedet for 44,-, riktignok 2. sorteringsgarn, men det er helt sikkert godt nok), så da kjøpte jeg fire nøster av det - med tanke på at det skulle bli et sjal. Jeg lette endel rundt på nettet etter en fin sjaloppskrift. Etter litt leiting fant jeg ut av at jeg ville strikke et Luna Moth sjal. Det er et sjal av typen "start fra nakken og strikk utover så mange rapporter av hovedmønsteret som du gidder". Dette er det første sjalet jeg strikker av den typen, så det var litt spennende å prøve det ut.

For dere som er helt ubevandret i forskjellige måter å strikke sjal på kan jeg jo prøve å forklare. Jeg startet øverst i midten, også har jeg strikket utover både til sidene og nedover. Så den buede kanten øverst skal egentlig være rett, og er den kanten som er øverst på sjalet. Den nederste kanten er de to sidekantene på sjalet - det er på disse jeg strikker sånn at det blir større. På annenhver pinne øker jeg altså fire masker, en i starten og en på slutten av pinnen (som blir rett under den øverste kanten) og to i midten - på hver side av midtmaska. Det høres sikkert komplisert ut, men det er ganske enkelt når man kan det...Konsentrert strikking hos Mari:


I've started a Luna Moth Shawl. Its a "from the neck down" shawl - my first!! It's exciting to try new things and this one is going smoothly. The pattern is a little bit difficult to learn by heart, but now I've at least understood what I'm doing each row, so I know when I'm dooing something wrong. I'm knitting it in Sandnes Garn Mini Alpakka. SOFT!!

3 kommentarer:

Sigrid Marie sa...

Stilig sjal! Og forresten, du har fått langt hår! Hihi...

Kristine sa...

Jeg måtte google det for å se hvordan det ble seenes ut ferdig, kjempefint! Hvordan er garnet forresten?

Ranveig sa...

Garnet er veldig bra til å være 2. sorteringsgarn. Ingen knuter sålangt, og jeg nærmer meg slutten på nøste 2. Og jeg ser ingen forskjell i fargen med "det blotte øyet" i hvertfall. Det kan jo hende at det er det for det om da...