28 desember 2007

A Thousand Splendid Suns av Khaled Hosseini

I julegave fra Maria fikk jeg "A Thousand Splendid Suns" av Khaled Hosseini. Det var ikke noen overraskelse at jeg fikk denne boka... Maria har lest "The Kite Runner" (Drageløperen) av samme forfatter nå i høst, og snakket og snakket om at jeg måtte lese denne boka. Jeg har hatt det travelt med skole i høst, så derfor har jeg ikke prioritert lesing nå mot slutten av semesteret. Men nå fikk jeg altså denne boka av Maria. Jeg begynte å lese på onsdagskveld. Leste første del av boka da (boka har fire deler). Så leste jeg mye i løpet av dagen i går, og leste siste del i går før jeg la meg. Med andre ord så syntes jeg at det var en bra bok. Og trist... lenge siden jeg har grått så masse over en bok.

Boka handler om Mariam og Laila sine liv. Historien utspiller seg i Afganistan fra 60-tallet og fram til i dag. Vi får et innblikk i den politiske situasjonen i Afganistan, men også om situasjonen for kvinner i Afganistan.
Jeg har egentlig ikke lyst til å fortelle så mye mer om handlingen, bare oppfordre dere til å lese den.

Så tusen takk Maria - for at du kjøpte boka til meg, siden jeg ikke fikk skaffet meg den selv... Skal få lest Drageløperen så fort som mulig.

2 kommentarer:

Bjørg sa...

Godt nytt år!
Og eg kan også anbefale "the kite runner" - las den i sommar. Og har hatt "a thousand splendid suns" liggjande nokre månader nå, uten at eg har fått begynt på den.

Fortsatt god ferie, og godt nytt år.

cathrin sa...

di e veldig bra begge to bøkene.. eg kjøpte tusen strålende soler i går.. har lest litt av an før då... så nå sga eg lesa heile..:D glede meg